Hoe meet je makkelijk je ringmaat op?

Je ringmaat opmeten? Er zijn wel 100 trucjes voor, maar ik ga jou uitleggen hoe je makkelijk jouw ringmaat op kan meten! Er zijn verschillende methodes om je ringmaat te meten maar ik ga het hebben over de 3 makkelijkste methodes.

 

 

Hier zie je een tabel overzicht om af te lezen wat jouw ringmaat is!

Ringmaat meten mm

Meet de omtrek van je vinger

Deze methode is het makkelijkste als je nog geen idee hebt wat jouw ringmaat is. Het enige wat je nodig hebt in een meetlint. 

Je wikkelt het meetlint om de gewenste vinger en leest het aantal millimeters af op het punt waar het lint samen komt. Nu kijk je in de bovenstaande tabel wat jouw ringmaat is.

Zo simpel is het. Nu kun jij jouw favoriete stainless steel ringen gaan shoppen!

 

 

 

Meet de diameter van jouw ring

Heb jij een ring die jou past? Dan kun je heel gemakkelijk jouw ringmaat meten. Je hebt alleen een passende ring en een meetlint nodig!

Je legt je ring op het meetlint neer en lees af hoeveel millimeter de doorsnee van jouw ring is. Let op: niet de rand van je ring meenemen, alleen de binnenkant. Nu kun je in je tabel aflezen wat jouw ringmaat is en jouw favoriete stainless steel ringen gaan shoppen!

 

Hieronder lees je de 3de methode!

 

De diameter van jouw vinger met een meetlint

Het kan ook gebeuren dat je nog helemaal geen passende ring hebt, dan zul je de diameter van je vinger moeten opmeten met een meetlint. Het enige wat je nodig hebt is dus weer een meetlint. 

Je legt je hand neer en meet met het lint de diameter van de vinger waar je je ring om wilt gaan dragen. Je kan nu zien hoeveel millimeter de doorsnee van jouw vinger is en aflezen in de bovenstaande label wat jouw ringmaat is! Nu kun je in je tabel aflezen wat jouw ringmaat is en jouw favoriete stainless steel ringen gaan shoppen!